.

Luonto­katokapina 5.–14.10.

407
osallistuu

Älä vaan kato kun luonto katoo – liity lokakuun alussa Elokapinan Luontokatokapinaan vaatimaan luontokadon pysäyttämistä!

Ilmastokriisi ja luontokato muodostavat yhdessä vakavimman tunnetun uhan ihmiskunnalle ja kaikelle elolliselle. Kriisin vakavuuden takia meillä jokaisella on velvollisuus toimia siihen vastaamiseksi omien mahdollisuuksiemme mukaan. Luontokatokapinassa pääset kanavoimaan ympäristöahdistuksen konkreettiseksi toiminnaksi ja hyödyntämään tutkitusti tehokkaita väkivallattoman suoran toiminnan keinoja yhdessä satojen muiden päättäväisten kapinallisten kanssa.

Katso alta listaus kaikista tulevista mielenosoituksista ja ilmoittaudu mukaan! Huomaathan, että jokaiseen tapahtumaan ilmoittaudutaan erikseen. Tapahtumissa on monia erilaisia rooleja, joiden kuvaukset löydät tapahtuman omalta ilmoittautumissivulta. Jos osallistut Elokapinan mielenosoitukseen ensimmäistä kertaa, pääset ilmoittautuessasi myös mukaan tarvittaviin koulutuksiin. ​​​​Jos pystyt majoittamaan kapinallisia kampanjan aikana, tarvitset majoitusta tai olisit kiinnostunut toimimaan mediaroolissa, niin voit ilmoittautua suoraan tästä linkistä.

7 Tapahtumaa

Kaikki

Auki

Suljetut

152 129 + 46

Osallistujaa

6

Roolit

1

päivää jäljellä

Luontokatokapinan Avajaisilta

05.10.2022 Pikkuparlamentin puisto, Helsinki
152
osallistuu

Luontokatokapinan Avajaisilta kokoaa kapinalliset yhteen Pikkuparlamentin puistoon kampanjan ensimmäisenä päivänä. Avajaisillassa voit tavata muita kapinallisia ja pääset virittäytymään kapinatunnelmaan musiikin, runouden ja keskustelun merkeissä! Tapahtuma järjestetään rauhanomaisena ja matalan kynnyksen mielenosoituksena.

277 235 + 72

Osallistujaa

8

Roolit

ilmoittautuminen sulkeutunut

Luonto katoo

06.10.2022 Mannerheimintie, Helsinki
277
osallistuu

Ilmoittautuminen sulkeutunut! On aika kiinnittää huomio luontokatoon, joka on ilmastokriisin veroinen uhka. Torstaina 6.10. Elokapina palaa jälleen Mannerheimintielle Eduskuntatalon eteen – tällä kertaa nostaakseen esille Suomen vaikutuksen ja vastuun luontokadon aiheuttajana, sekä vaatiakseen Suomen hallitusta tekemään sosiaalisesti oikeudenmukaisia, konkreettisia tekoja luontokadon pysäyttämiseksi. 

42 0 + 48

Osallistujaa

5

Roolit

6

päivää jäljellä

Kapinakeskus

07.-09.10.2022 Kansalaistori, Helsinki
42
osallistuu

Kapinakeskus pystytetään Kansalaistorille 7.-9.10. Kapinakeskus kokoaa kapinalliset ja muut ilmasto- ja ekokriisistä huolestuneet yhteen viettämään syksyistä viikonloppua. Keskukselle voi tulla hengähtämään kapinaviikon keskellä sekä tapaamaan uusia ja vanhoja kapinakavereita. Kapinakeskuksella järjestetään puheita, esityksiä ja musiikkia. Tarjolla on pientä purtavaa ja lämmintä juotavaa. Tervetuloa keskustelemaan ja nauttimaan kapinatunnelmasta! 

98 83 + 39

Osallistujaa

9

Roolit

2

päivää jäljellä

Katovaroitus

08.10.2022 Helsinki
98
osallistuu

Nykyinen eläintuotantoa priorisoiva ruoantuotantojärjestelmä on tuhoisa ilmastolle, ympäristölle, ihmisille sekä muille luonnonvaraisille ja tuotantoeläimille. 

Jos aiomme saavuttaa aidosti kestävän ja uusiutuvan kulttuurin, niin ruoantuottajien kuin ruokakauppaketjujenkin toiminnan on muututtava.

75 57 + 30

Osallistujaa

7

Roolit

3

päivää jäljellä

Kuukkeli

11.10.2022 Pääkaupunkiseutu
75
osallistuu

Kuukkeli on aktio Suomen metsäteollisuutta ja nykyistä hakkuupolitiikkaa vastaan. Vaadimme suurmetsäyhtiöitä rajoittamaan ennätyshakkuita, jotka kiihdyttävät luontokatoa, vesittävät Suomen ilmastotavoitteet ja uhkaavat saamelaisten pääelinkeinoa.

92 83 + 18

Osallistujaa

7

Roolit

8

päivää jäljellä

Lajinsa viimeiset

13.10.2022 Eduskuntatalo
92
osallistuu

Sinua tarvitaan kantamaan yhden uhanalaisen lajin nimikylttiä! Lajinsa viimeiset on performatiivinen mielenosoitus, jossa tuodaan ilmi luontokadon konkreettinen vaikutus Suomen luontoon ja sen eliölajeihin. Kokoonnumme Eduskuntatalolle klo 17.30 alkaen ja kannamme sadan äärimmäisen tai erittäin uhanalaisen lajin nimeä kylteissämme. Tähän mielenosoitukseen voit osallistua matalla kynnyksellä. 

115 97 + 37

Osallistujaa

8

Roolit

8

päivää jäljellä

Tätä ei voi ohittaa

14.10.2022 Mannerheimintie, Helsinki
115
osallistuu

Vakavinta tunnettua uhkaa kaikelle elolliselle ei voi sivuuttaa, ohittaa tai vaientaa. Nykyisellä politiikalla olemme epävakauttamassa ilmastojärjestelmämme ja ajamassa arviolta miljoona kasvi- ja eläinlajia sukupuuton partaalle. Lopetamme Luontokatokapinan palaamalla Mannerheimintielle, muistuttaakseemme Suomen hallitusta sen vastuusta luontokadon ja ilmastokriisin aiheuttajana. Me emme luovuta.

Ongelmia ilmoittautumisessa? Anna meille palautetta Open In New icon